Paine de casa

de Michelle in Piine, 3 Oct 2009 | 8336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • apa cat cuprinde
  • sare dupa gust
  • 5 lg ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se amesteca cu sarea si cu maiaua facuta din drojdie.Se adauga apa calduta cat sa se faca un aluat moale dar sa il poti 'manevra',se adauga si uleiul.Se lasa aluatul obtinut la crescut cam 30 min,dupa care se imparte aluatul in doua,si apoi fiecare parte in 3.se impleteste si se pune in tava ..se mai lasa 30 min pentru a creste.Se coace la cuptorul incalzit in prealabil cca 1 o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

11.11.2009, 20:51

azi am facut paine rotunda putin mai bruneta

mihaela_aleahim38 1

02.04.2012, 19:38

cum fac maiaua?

Michelle 1

14.04.2012, 01:09

apa calda,drojdie si faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini-painici impletite